top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • iconfinder_social_media_network_online_google_5000714

Μανιτάρια portobello γεμισμένα με κινόα και λαχανικά

eleni-ancs

Αν είστε λάτρης των μανιταριών, δοκιμάστε αυτή την απολαυστική συνταγή για γεμιστά μανιτάρια! Ένα πρωτότυπο και εύκολο ορεκτικό, κατάλληλο για όλη την οικογένεια. Ιδανικό και για το Σαρακοστιανό τραπέζι!

Υλικά για 2 μερίδες:


Για την γέμιση:

  1. 3 κουταλιες ελαιόλαδο

  2. 1/2 φλιτζάνι ωμή κινόα

  3. 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη πιπεριά

  4. 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

  5. 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κολοκυθάκι

  6. 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

  7. 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

  8. 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα

  9. 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τα μανιτάρια:

  1. 4 -6 μεγάλα μανιτάρια portobello χωρίς τα κοτσάνια τους

  2. 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

  3. 2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο ξύδι

  4. 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

  5. 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

  6. ½ κουταλάκι γλυκού πάπρικα καπνιστή

  7. 1/4 κουταλάκι αλάτι



Εκτέλεση:


Για την γέμιση:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.

  • Βράστε την κινόα τόσο όστε να κρατάει και να μην είναι παραβρασμένη και σουρώστε την.

  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο να ζεσταθούν και σοτάρετε για 1-2 λεπτά την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κολοκυθάκι, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να τα δείτε να μαραίνονται.

  • Στη συνέχεια, προσθέστε τα μπαχαρικά (το κύμινο και την καπνιστή πάπρικα).

  • Αλατίστε και προσθέστε και την βρασμένη κινόα.

  • Ανακατέψτε και η γέμιση είναι έτοιμη. Αφήστε την στην άκρη αφού δοκιμάσετε αν σας ικανοποιεί στο αλάτι.

Για τα μανιτάρια:

  • Ανακατέψτε σε ένα μπολ το μπαλσάμικο, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το κύμινο και την καπνιστή πάπρικα.

  • Με ένα πινέλο απλώστε αυτό το μίγμα στα μανιτάρια και από τις δύο πλευρές και τοποθετήστε τα στο ταψί που έχετε στρώσει ήδη τη λαδόκολλα. Αλατίστε τα και ψήστε τα για 15-20 λεπτά.

  • Όταν είναι σχεδόν έτοιμα βγάλτε τα από το φούρνο και γεμίστε τα με την γέμιση από κινόα και λαχανικά.

  • Τοποθετήστε τα πάλι στο φούρνο για περίπου 5-10 λεπτά στο γκριλ ώστε να ροδοψηθεί η γέμιση.

  • Απολαύστε τα με πράσινη σαλάτα.



59 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Commenti


bottom of page